Hoppa till sidans innehåll

 

Tuffare är trenden

2017-06-04 19:38
Nu har Sundsvall fått en ett eget ”Trail” – och självklart upplät Nolby Alpina anläggnigen till premiärtävlingen.
  • Uppdaterad: 2017-06-04 19:52

Den är en tydligt trend – dagens motionärer vill ha större, värre och tuffare utmaningar. Nu har Sundsvall fått en ett eget ”Trail” – och självklart förlades starten till brant slalombacke. 

”Sveriges kanske tuffaste lopp” står det på diplomen löparna får efter målgång. Tre alternativ stod till buds – en bana på 5 mil, en på strax under 3 och så den kortaste, 7-kilometersslingan.  I jobbigast möjliga terräng.

Totalt 300 löpare fanns på plats vid Nolbybacken söder om Sundsvall för premiären av ”Sundsvall Trail”.  Väderförutsättningarna var optimala; halvklart på himlen och runt 15 grader plus.


Starten har förlagts en bit upp i slalombacken, sen är det bara att ta sig uppåt  och sedan vidare över -  bokstavligt talat-  stock och sten. Och givetvis finns det extra jobbiga avsnitt;
– Det finns ett sk scramblingparti där det inte går att springa, man får i stort sett ta sig fram på alla fyra, berättar tävlingledaren David Holmberg, från arrangerande SOK, Sundsvalls Orienteringsklubb.

Löparna behöver alltså inte i direkt klättra med rep för att ta sig vidare, men partiet är brant, jobbigt och kräver sin kvinna och man.

Att Sundsvall  fått ett eget Traillopp just nu tycks inte vara någon slump;

– Det finns en motionstrend med en jakt på tuffare utmaningar, det handlar nog om att testa sig själv, se vad man går för, menar han.
– ”Sveriges kanske tuffaste lopp”, jo det tycker vi nog att vi kan stå för, avslutar David Holmberg.

 

Se inslaget HÄR

Skribent: Camilla Isaksson
Epost: Adressen Gömd

Nolbybacken

 

 

SKW_Metallurgy_loggo

  

VASA Bryggeri

 

ICA Kvantum

HSB.se

Akzo Nobel

SCA Care of life 

Postadress:
Nolby Alpina SK - Skidor
Postbox 29
86221 Kvissleby

Kontakt:
Tel: 070-108 98 88, 060513780
Fax: 060-513090
E-post: This is a mailto link

Se all info